Tänään ollaankin Hiskin kanssa treenattu sekä tottista että jälkeä.

Aamulenkin yhteydessä otettiin tottista läheisen koulun kentällä. Seuraamispätkiä, luoksetulo ja maahanmenoa. Hiskillä oli virtasta oikeen mukavasti, kun se on viimeiset kolme viikkoa ulkoillut  mun isän kanssa remmissä, kun mä oon ollut totaalisessa ponnistelu- ja koiralenkityskiellossa sappileikkauksen takia. Tottispalkkana oli tennispallo, jonka nappasin lähtiessä varalta taskuun. Naruttomalla pallolla on hieman haastavaa leikkiä, mutta kyllä se onnistuu. Seuraamispätkissä Hiski keskittyi hienosti, ollaan päästy eroon liikkeen lähdössä tapahtuvasta kontaktin tippumisesta, joka selvästikin johtui siitä että palkka on aiemmin lähteny alaspäin ja Hiski on tuijottanut mun alhaalla olevaa kättä palkan toivossa. Näin sen asian oon ainakin pohtinut. Jonkin verran se tuppaa poikittamaaan ja kyllä huomasi, että meidän seuraamispätkät on viime aikoina tehty sisätiloissa ja olleet vaan muutaman askeleen mittaisia, Hippu-Mies oli ihan huuli pyöreenä, kun palkka ei tullutkaan 3-5 askeleen seuraamisen jälkeen, mutta kyllä se äkkiä tajus, että tätä voi jatkaa :D  Hiski keskittyi hienosti minuun ja palloon, eikä huomannut ollenkaan kentän ohi liikkuneita koiranulkoiluttajia, erittäin positiivista :).

Iltapäivällä pakkasin jälkipalkat ja Hiskin autoon, kun lähdin käymään asioilla. Kun kauppakierros oli tehty ajettiin Wetterin nurmikentälle tekemään jälki. Jäljen mitta oli n. 250 askelta ja siinä oli yksi 90 asteen kulma (150 askelta, kulma, 100 askelta), lyhyt jälkihän tuosta tuli. Muinoin Pessin kanssa aloiteltiin kulmaharjoittelut kaikenmaailman kaarroksilla ja muilla, Hiskille en oo noita kaaria enkä kiemuroita tehnyt vaan kulmat kulmina. Tää oli muuten Hiskin jälkihistorian toinen kulma, ja meni sen niin tarkasti, ettei olis uskonut.  Jäljellä oli palkkana juustoa ja 3 kuppia, jäljen päässä oli kaninkarvapatukka. Juustoa oli paalulla ja ekat 10 askelta joka askeleella, ihan sen takia, ettei paalulta lähdettäis niin vauhdilla eteenpäin. Alun jälkeen oli 2-20 askeleen tyhjiä ja välissä aina 1-5 askeleella palkkaa. Kulmaan laitoin myös palkkaa.  Hiski lähti jäljelle tosi hienosti, ei minkäänlaista ryntäilyä ja juusto selvästi toimi palkkana tosi hyvin, ainoa huono puoli niissä on että vaaleana erottuvat nurmelta turhan selvästi, toisaalta tuleeepahan syötyä kaikki. Hieman alkoi kiihdyttelemään tyhjillä, mutta pysyi kuitenkin jäljen päällä eikä lähtenyt hölköttelemään muualle. Eka kupin ilmaisi hienosti maahanmenolla, toisen kupin meinasi mennä ohi, mutta siinä käskytin sen maahan ja sai haistaa palkkaansa, mutta laitoin kupin taskuun. Noin 15 askelta ennen kulmaa sen työskentely rauhoittui ja sen takia se kulmakin meni sitten hienosti. Kolmannen kupin ilmaisi, joskin turhan hitaasti, mutta ansaitsi palkkansa. Jälki loppui siis kaninkarvapatukkaan ja se tuntui olevan oikein mieluinen palkka.  Olen kyllä tyytyväinen Hiskin työskentelyyn, sitä hömpöttämistä ja ympäristöön reagoimista ei tapahtunut, mitä yleensä aina tapahtuu. Paremminkin olisi tietysti voinut mennä, mutta treenikerrat on tuolla koiralla niin vähissä, että eihän sitä voi osata, kun ei ole kokemusta.

No, sitten kun päästiin takas autolle niin tajusin, että mähän olin pakannu mukaan 4 kuppia, eli mulla oli 2 täyttä kuppia taskussa. Ja koska tuo eka jälki oli noinkin lyhyt niin aattelin, että teenpä toiselle nurmikentälle toisen jäljen. Juustopaloja ei enää paljoa ollut,  mutta sen verran että saatiin 150 askeleen suora tehtyä, tyhjiä oli jotakuinkin saman verran kuin edellisellä jäljellä. Jäljellä siis juustoa, 2 kuppia ja päässä narupallo. Tällä jäljellä mentiin huomattavasti rauhallisemmin, mutta muutaman kerran nostettiin pää ylös ja toljotettiin. Tällä pellolla oli hieman pidempää nurmea ja ilmeisesti siinä oli ajettu myös mopolla, jonka painanteet vähän sekoittivat. Vakkariharhan yli mentiin hienosti (kentän poikki menee polku, jota ilmeisesti käytetään päivittäin...siksi jäljelle tulee aina "vakkariharha".  Kupeista eka ilmaistiin hienosti, toinen yritettiin ylittää, mutta ilmaistiin sitten lopulta. Pallo jäljen lopussa oli superi heart.

Lisää treeniä ja pidempiä jälkiä, ehdottomasti smiley