Sain eilen illalla Mialta viestin "Ootko tulossa, me odotellaan täällä kentällä?" . Kello oli jotakuinkin 18.20 ja oltiin sovittu että tavataan 18.00. Mä olin siis unohtanu ihan totaalisesti. No, koska se meidän treenikenttä on jotakuinkin muutaman sadan metrin päässä meiltä, pakkasin vaan kamat + Pessin autoon ja pyyhällettiin nolona (minä) paikalle.

Jo edellisellä kerralla oltiin sovittu, että treenataan "kolmiodraamaa" eli vuorotellaan niin että aina yks koira on paikallaolossa, yks tekee tottista ja yks odottelee.  Otettiin ihan ilmoittautumiset mukaan, kun Mia ja Heidi koirineen treenaa BH-kokeeseen. Eka "parissa" oli Pessi ja Dixie, ilmoittautumiset meni hienosti. Pessi seurasi innokkaasta ja erittäin hyvällä kontaktilla ja kontakti säilyi koko ajan, se ei edes yrittänyt vilkuilla Dixietä. Huippua! Tähän asti kaikki meni oikein hienosti!

Pessi meni ekana paikallaoloon, ja makasikin oikein hienosti ja terhakkaasti, kunnes Mia palkkasi Dixien hienosta luoksetulosta, jolloin Pessin keskittyminen herpaantui ja se ryntäsi liikkeelle kohti Miaa. Karjaisin sille "MAAHAN"-käskyn, ja se maastoutuikin niille sijoilleen ja pysyi siinä niin kauan kunnes menin vapauttamaan. Pessi oli taas intoa piukassa ja ihan vallaton, liiankin. Palkkasin Pessin ja se sai mennä autoon odottelemaan. Tosin otettiin vielä ilmoittautuminen uudestaan Leevin ja Heidin parina.

Oli Dixien vuoro mennä paikoilleen ja Leevi tottikseen. Leevi oli valitettavasti päättänyt, että Pessillä on juoksut....(Pessin lisääntymisvermeet siis on poistettu lähes 4 vuotta sitten, joten epäilen vahvasti asiaa Otsan rypistys). Pessin paikallaolopaikat ja ilmeisesti koko kenttä vaan tuoksui Leevin mielestä vastustamattomalle ja se ei malttanut keskittyä juuri yhtään. Lopulta se karkasi nuolemaan Pessin pissapaikkaa kentänlaidalle. Harmi, toivotaan että Leevillä ei ole yhtäpaljon kevättä rinnassa (tai palleissa) ensi kerralla. Viime kerralla sen tottis oli upeaa katsottavaa.

Koska Leevin tottis loppui lyhyeen, otin Pessin autosta ja testattiin vuorostamme miten liikkeet sujuu. Seuraamiset meni ihan ok, mutta se liika innokkuus paistoi ja Pessi yliyritti, edisti...täyskäännöksissä kiersi takaa yms...olen siis opettanut Pessin talven aikana kääntymään mun sivulla täyskäännöksissä, koska takaakiertäessä se kiertää niin kaukaa ja hitaasti. Pessi on oppinut tuon sivulla käännähdyksen tosi hyvin, mutta nyt jostain syystä se unohtui. Sitä ei kyllä tarvinnut muistuttaa kuin kerran, ja käännökset taas onnistui. Jäävät liikkeet meni ihan hyvin, en ole vieläkään ottanut niitä juoksuaskeleita siihen. Pitäis vaan ruveta niitä treenaan.Sain kerrankin treenattua myös henkilöryhmää kahdella henkilöllä, siihen olen oikein tyytyväinen. Pessi ei yrittänyt tutkia kenenkään taskuja vaan seurasi oikein hienosti! Täytyy myös kehua Dixie tässä välissä. Dixie vaan vahvisti henkilöryhmässä kontaktiaan, eikä ollut tippaakaan kiinnostunut meistä henkilöistä, aivan upeaa työskentelyä nuorelta koiralta!

Sitten tuli meidän luoksetulon vuoro, ja Dixie karkasi paikallaolosta meidän luokse. Tiesi selvästi ettei niin tehdä, mutta eihän sitä voi nuorikaan täysin keskittyä, jos ei vanhakaan. Eli mulla oli luoksetulossa hienosti kaksi rottisnarttua kylkikyljessä edessä, eikä kumpikaan välittänyt tuon taivaallista toisesta :). Mia palautti Dixien paikalleen ja otin Pessin kanssa luoksetulon uudestaan, se olisi saanut olla vauhdikkaampi ehdottomasti. Pitkästä aikaa otin myös loppuun eteenmenon, Pessin bravuuri meni edelleen todella hienosti ja miksi ei olis mennyt, kun kuppi oli kentän päässä odottamassa. Palkkaukseen noin muuten käytin tällä kertaa taas hanskaa ja nakkia ja siitähän Pessi tykkäsi :).  Kaikenkaikkiaan treenit meni ihan ok, mutta en ole täysin tyytyväinen kuitenkaan. Ne on ne pienet asiat mitkä siitä puuttui!

Toivottavasti seuraavat tottikset lauantaina menee paremmin!