Vaasassa käytiin siis kokeilemassa metsäjälkikoetta lauantaina...

Koe alkoi jäljellä. Meille osui arvonnassa eka jälki, maasto oli ihan kamalaa kivikkoa ikinä en oo niin hankalassa maastossa treenannu. Lähetin Pessin janalle (mitä on treenattu ehkä noin 4 kertaa) ja Pessi pyöri kuin hyrrä, lähti takajäljelle, palas takas ja vihdoin löysi kuitenki sen jäljen. Jäljeltä löytyi kaikki 6 keppiä, janatyöskentelystä tuomari vähensi 12 pistettä, joten jäljeltä tuli pisteitä 158 ihan hyvä aloitus kuitenkin :).

Seuraavaksi mentiin esineruutuun. Lähetin Pessin ruutuun ja kirosin mielessäni, kun Pessi ei lähtenytkään pinkomaan ruudun takalaitaan niinku yleensä, vaan ryntäsi viistosti vasemmalle muutaman metrin päähän ja jäi siihen. Toljotin koiraa tyhmänä ihan varmana siitä, että ruudusta ei nyt tuu ainoatakaan pistettä kunnes tajusin, että Pessi ottaa esineen suuhunsa ja lähti tuomaan sitä mulle. Se esine oli oikeasti ollu siinä muutaman metrin päässä mistä sen lähetin ja Pessi oli haistanu  sen jo siinä. Ruudusta tuli siis täydet 30 pistettä, tuomari tuumas että Pessillä täytyy olla tosi hyvä näkö!

Maastosta siis 188 pistettä  ja kovat paineet tuli, kun tiesi että tottiksesta on tultava se 70 pinnaa vähintään jotta saadaan koulari.

Tottiksen vuoro siis. Meillä oli parina bordercollie, joka meni ekana paikallaoloon. Mä yritin vielä viime hetkillä kysyä tuomarilta tottiskaavion askelmääristä, mutta tuomari vaan totes että ei se niin nuukaa. Tuomari oli siis rento tyyppi, mikä helpotti kovasti mun jännitystä.
Lähdettiin Pessin kanssa suorittaan kaaviota, Pessillä oli tosi hyvä vire päällä ja se seurasi tarkkaavaisesti koko kaavion. Jäävät liikkeet: Liikkeestä istumisessa se jäi ekaks seisomaan, joten jouduin antaan toisen käskyn jolloin Pessi onneksi istui. Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo olivat erittäin hyvät. Sitten noutoihin, mitä pelkäsin kovasti etukäteen: Tasamaanouto meni oikeen hienosti. Hyppynoudot sitten ei, hypyn Pessi kiersi molempiin suuntiin ja A-esteen kiersi mennessä, mutta (thank God) kiipesi tullessa oikeaoppisesti. Sitten eteenmenoon, ollaan treenattu viime aikoina aina niin että noutojen jälkeen tulee eteenmeno, joten Pessistä näki että se tiesi mitä pitää tehdä. Sen kieli lipoi ihan hulluna (luuli repsu että pääsee syömään) ja se yritti edistää hieman, mutta siihen auttoi, että rupesin kävelemään aavistuksen hitaammin. Pessi lähti käskystä etenemään ja eteni niin kauan että tuomarin luvalla sain sen käskeä maahan. Karjaisin "maahan" ihan peräsuolesta asti, ja kerrankin se laittoi maate eka käskyllä. Ihana koira!

Paikallaolo meni kuten aina ennenkin, Pessi pysyi hienosti paikallaan koko ajan. Ja ne pisteet sitten...tasan 70!!!

Eli saanko esitellä BH FH1 sekä JK1 Zirabanden Bazeba "Pessi".

pessiJK1.jpg

Mä oon tosi ylpeä Pessistä se teki mitä se osasi, noita hyppyjä oli niin vähä reenattu, että arvasin että ne menee pieleen.


3/6 koirasta sai koularin.Meidän parina ollut bortsu sijoittui parhailla pisteillä ekaksi, tokaksi tuli musta suursnautseri ja me oltiin kolmansia. Meillä oli suursnautserin kanssa samat tottispisteet, mutta maasto meni niillä paremmin. Hieno pokaali saatiin kotiin viemisiksi.

Lahja-maskotti oli matkassa koko kokeen ajan, ja tosi hienosti jaksoi olla autossa monta tuntia. Kaasutti niin että autossa leijui vihreä pilvi katossa.