Lauantai-iltana klo 20 jälkeen Vanteen Marika soitti ja kysyi tulenko tänään jälkikokeeseen, Avo-luokassa paikka vapaana...sen kummempia miettimättä otin paikan vastaan, kokeeseen aikaa siis 12 tuntia. Puhelun jälkeen kyllä rupesi mietityttämään, että mitä hittoa me sinne mennään, kun metsässä ollaan käyty edellisen kerran Pietarsaaren kokeessa ja treenin treeniä ei ole esim. niiden ongelmallisten janalähtöjen eteen tehty, uih ja se tottiskin on työn alla varsinkin niiden noutojen suhteen. No, illalla ehdin vielä sen verran, että otin pihalla pimeässä jäävät liikkeet sekä yhden tasamaanoudon ihan vain oman mielenrauhan vuoksi. Se nouto meni muuten mahtavasti, kerrassaan riehakas noin niinku Pessiksi :).

Yö jäi tietty jännityksen takia erittäin lyhyeksi ja aamulla meinasi iskeä kunnon paniikki, mutta kuitenkin päästiin kokoontumispaikalle, jopa niin että koira kampeineen, sen paperit sekä maskotti-Lahja olivat kaikki matkassa. Tarkastus meni hienosti, Pee oli oma itsensä ja tunkeutui tuomarien iholle, saimme kilpailijanumeron 3. Jälkinumeroksi meille arvottiin 7, eli viimeisenä avo-luokan koirana lähdettiin jäljelle.

Jälki oli siis ekana ja meillä suorastaan runsaasti odotusaikaa, käytin Pessin pissalla, suoristin liinan ja tein kaikki muut esivalmistelut. Kun näin, että tuomari (Kauko Ruokolainen) meni lähettämään meitä edeltävää paria, otin Pessin autosta ja vein sen maate lähelle janan etumerkkiä "haistelemaan tuulia". Pessi ehti makoilla siinä ainakin 10 minuuttia ennen kuin pääsin lähettämään sen jäljelle, tämä uusi juttu oli selvästi meille eduksi, koska Pessi otti ja lähti kerrankin suoraan janan takamerkkiä kohti hakemaan jälkeä, joka meni just siitä takamerkin edestä (arvatkaa kellä meinasi usko loppua, kun koira ei nostanut jälkeä aiemmin). Tuomarin sanoja lainaten "janatyöskentely oli kuin oppikirjasta eli juuri niin kuin pitääkin". Tiesin että janalta tuli hyvät pisteet, koska Pessi eteni niin varmasti eikä ottanut edes sitä takajälkeä. Eka keppi löytyi aika nopeasti ja Pessi ilmaisi sen erinomaisesti, kuten kaikki muutkin kepit viimeistä lukuunottamatta. Maasto oli melko mukavaa märkää sammalta, joillakin kohti enemmän risukkoa, muutama ojan ylitys. Kulmat Pessi meni suurimmaksi osaksi tosi hienosti, mistä olen oikein tyytyväinen, koska aiemmin metsäjälkillä kulmissa on esiintynyt pyörimistä. Kutoskepistä mentiin ensin komeasti yli, mutta kun tajusin että jälki ei voi enää jatkua niin palattiin jonkin matkaa takaisin ja Pessi löysi sen viimeisenkin. Sitten täyttä vauhtia juoksemalla autolle, joka oli 200 metrin päässä jäljen lopusta, ja juuri ja juuri ennen ajan loppumista sain kaikki kuusi keppiä luovutettua, huh huh! Jäljeltä saimme täydet 170 pistettä (historiallista).

Esineruutu (tuomari Eeva Äijälä) seuraavaksi, ja minä mokasin... Lähetin Pessin ensin oikeasta etukulmasta, se lähti rivakasti ja juoksi takalaitaan, jonkin aikaa pyörittyään bongasi esineen ja toi mulle, mä lähetin n. 10 metrin päästä edellisestä paikasta Pessin uudestaan ruutuun ja se ryntäsi taas sinne oikeaan takakulmaan. Siinä vaiheissa mun OLISI PITÄNYT siirtyä vaikka toiseen laitaan sitä lähetyslaitaa, mutta tyhmä minä en edennyt edes puoleen väliin ruudun etulaitaa, kun lähetin Pessin kolmannen kerran...ja taas se meni sinne samaan nurkkaan jo selvästi turhautuneena kun MINÄ en tajunnut ettei siellä enää mitään esinettä ole. No tässä vaiheessa aikakin jo loppui ja esineiltä saatiin 15 pistettä.

Ja sitten tottikseen, jossa ensin suorittivat voittajaluokan 3 koiraa (briardi, kk.holsku ja snautseri) ja sitten oli meidän 3 avoluokan koiran vuoro (suursnautseri, Pessi ja Kallisen Maija Armin kera), mua jännitti ihan hirveesti, kun se tottis on edelleen meidän heikoin kohta. Tavoitteena taas saada se 70 pistettä, jotta saatais tulos ja se himoittu koulari. Meidän suoritus oli eka, riiseni paikallaolossa ja Armi "vapaalla". Lähdettiin liikkeelle, Pessi seurasi oikealla kohdalla, mutta aika väljästi, paransi kuitenkin paikkaa suorituksen edetessä, täyskäännökset oli väljiä ja käännöksessä vasemalle se kiersi jostain syystä mut ympäri :O. Jäävät liikkeet meni hienosti kaikki oikea-asentoisesti, tosin maahanmenoon ja istumiseen tuomari (Eeva Äijälä) olisi toivonut lisää vauhtia, mutta selvästi oli ihan hyvä, että kävin ne edellisenä iltana läpi.

Sitten ne pelätyt noudot: Tasamaanouto meni oikein hyvin, tosin siinäkin olisi saanut olla hieman vauhtia enemmän. Hyppynoudossa Pessi hyppäsi mennessä, tosin ponnisti esteestä ja takaisin tullessa ei joko saanut tarpeeksi vauhtia tai sitten "säikähti" sitä esteestä ponnistusta ja kiersi esteen, tosin kuikuili jonkin aikaa esteen takaa, selvästi katsoi millä tuulella mä oon... Estenoudossa Pessi kiipesi mennessä ja yritti kiivetä myös tullessa mutta ei saanut tarpeeksi vauhtia ja tipahti toiselta puolelta, jonka seurauksena taas kierto + kuikuilua. Osasin ilmeisesti kuitenkin näytellä tarpeeksi hyvin, ettei tapaus mua harmittanut, koska Pessi toi kapulan mulle suht vapautuneesti, ei siis kapulan sylkemistä pitkin kenttää, ollaan siis menossa parempaan suuntaan noutojen kanssa :).

Lopuksi eteenmeno, Pessi lähti etenemään suoraan ja nopeasti ja meni maahan eka käskyllä. Paikallaolossa olisi kuulemma saanut olla tarkkaavaisempi mua kohtaan,mutta pysyi hienosti paikoillaan. Ja pisteitä tuli siis 76 tottiksesta...Yhteensä 261, kakkostulos ja koulutustunnus, ja sijoituimme avo-luokassa toiseksi.

Ihan tosi hienoa, oon niin ylpeä tuosta murusesta, erityisesti ne jälkipisteet lämmittää mieltä vielä pitkän aikaa!


BH FH1 JK2 Zirabanden Bazeba, Pessi harmaaparta
pessi0708f.jpg