Pimeä yllätti meidät ahkerat treenaajat. Kiva laittaa koira ruutuun etsimään, kun sitä ei sen jälkeen näe ennen kuin se tulee esineen kanssa takaisin.
Pessillä oli virtaa kinttaassa niin kuin pienessä kylässä, se oli suorastaan ihan innosta pinkeänä ja ihan selvästi eka kertaa tajusi, mikä on homman nimi ja mitä täytyy ja saa tehdä. Tästä johtuen päätin, että tällä kertaa Pessille ei ensin näytetä esinettä, vaan lähetän sen suorilta etsimään. Kannatti tehdä tuo, Pessi säntäsi pimeään metsään ja toi kohta mulle hanskan tullessaan. Toinen esine oli jo tuskaisemman työn takana, ja koiralla rupesi motivaatio kärsimään, joten Mia kävi pimeässä metsässä huutelemassa sille. Ja tulihan se esine sieltä sitten. Ihana treenata ku koira on noin halukas työskentelemään.

Lahjan kanssa käytiin mun veljellä kylässä, uusi paikka ja niin paljon tutkittavaa veti pikkulapsen niin väsyneeksi, että se onkin pääasiassa nukkunu koko illan. Piikkisiili-vinku tosin tehtiin eka mykäksi, pilli saatiin ahkeran väsytyksen ja kaivamisen jälkeen mussutettua siilin mahasta irti :).

Lahja on vihdoin ruvennu syömään ruokansa, kun rupesin antamaan sen kuivana. Tähän asti olen vastustanut nappuloiden syöttämistä kuivana, mutta pakko oli antaa periksi itselle ja Lahjalle, kun ruoka jää muuten kuppiin. Hassua kuinka sitä uuden rotuisen koiran kanssa törmää aivan uusiin ongelmiin.Rottiksilla on harvemmin ollut moisia syömättömyysongelmia, aina on ruuat vedetty napaan hirveää kyytiä, ja jos on takkuilua ollut niin päivän paasto on tehnyt ihmeitä.