Niin se vaan kesä on mennyt ja syksy jo hyvässä vauhdissa päällä. Ulkona on aika viileää ja mulle iski flunssa.

Koirilla alkoi uusi elämä elokuun lopulla, ennen lähdettiin joka aamu kimpassa töihin, mutta mun opiskelujen takia koirat sai ruveta viettään aikaa kotosalla ihan keskenään päivittäin. Kaikki on menny hyvin, yhdet kuulokkeet Lahja silppusi, mutta muut kamppeet se on jättäny rauhaan.

Koirien kanssa käytiin elokuun puolessa välissä lääkärillä, Pessiä tarkistettiin mahavaivojen takia ja Lahjaa kurkkuongelmien. Pessillä ei selvinnyt tutkimuksissa mitään, joten luultavasti ne kaikki ripulit oli vaan sitten sitä liikkeellä olevaa ripulitautia, olisko ollut sitten niin että Pessin vastustuskyky ei kerennyt edelliseltä riaskalta palautua normaaliksi kun seuraava jo iski, tiedäpä sitä...joka tapauksessa nyt on ollut jo yli kk ilman mahavaivoja ja mikään elämässä i ole muuttunut entistä kummemmaksi.
Lahja nieli ahneuksissaan kuivattua naudanmahaa moneen kertaan ja oksensi välillä ulos, joten kurkkuhan siitä naarmuuntui, seurauksena liman oksentamista, köhää ja kuumeilua. Parin viikon pannankäyttökielto sekä pehmeän ruuan syöttö auttoi kurkkua paranemaan ja neiti Pöntinen on nyt entisellään. Samalla kuunneltiin Lahjan sydän ja keuhkot, jotka kuullostivat erinomaisilta. Eläinlääkäri kehui, että "ihana kuunnella bulldogin sydäntä, ilman että hengityksen/keuhkojn rohina peittäisi sydänäänet". Eli nyt on ihan eläinlääkärin toimesta todettu ettei meidän Lahjan hengitys rohise :). Olipa muuten hauskan näköistä kun tultiin lääkäristä, molemmilla koirilla oli side oikeassa etujalassa (verinäytteenottopaikassa), Pessillä pinkki ja Lahjalla keltainen.

Elokuun lopulla tehtiin muuten Lahjan kasvattaja-omistaja-Päiville ja koiruuksille omat kotsivut, Kennel Pennybrook löytyy nyt siis myös netistä. Hienoa, nyt pitäis vaan itsellä ruveta päivittämään noita omia kotisivuja ja pistää linkki myös sinne.

Pessin kanssa ollaan treenattu nyt lähinnä peltojälkeä ja tottista, metsässä pitäis käydä joskus jäljellä myös, mutta kun ei ole koepaikkoja tiedossa niin ei jotenkin inspaa, pariin kokeeseen ollaan kyllä varalla mutta tuskinpa niihin paikkaa saadaan. FH-koe sensijaan on tämän kuun lopulla Jämsässä, huh ihan jännittää, toivottavasti tällä kertaa päästään pidemmälle kuin ensimmäiseen kulmaan tai paalulle, niin kuin edellisessä kokeessa Jämsässä.

Tottiksessa pidettiin noin kk tauko noutojen osalta, kun ne ei kertakaikkiaan sujuneet, ei siis millään ja mitä huonommin ne onnistui sitä enemmän mä kettuunnuin mikä taas heijastui koiraan ja noudot meni entistä huonommin, mahtava oravanpyörä siis. Pidettiin siis tauko ja yks ilta sitten otin Pessin, makkarakipon ja pahamaineisen kapulan matkaan ja suunnaattiin tuohon meidän "omalle" treenikentälle. Tarkoituksena oli, että unohdetaan kaavamaisuus, johon monesti sorrun ja tehdään kapulalla vain jotain kivaa ihan tasamaanoutona. Mulla oli siis kupillinen makkaranpalasia, haistatin niitä Pessille, josta seurauksena hillitöntä eri asentojen tarjoamista, Pessi tekee makkarasta mitä vaan. Viskasin kapulan kädestäni muutaman metrin päähän ja sanoin "Tuo"-käskyn. Pessi vilkaisi kapulaa ja mua pari kertaa ja lähti sitten hitaasti lönkyttämään kapulalle, toi sen hieman reippaammin ja piti...josta palkkana makkaraa. Tuota toistelin muutamaan kertaan ja välillä riehuttiin ja taisteltiinkin kapulasta, jotta sain intoa sinne kapulaan menollekin...ja ihme tapahtui Pessi jopa karkasi hakemaan kapulaa, joka on tässä tilanteessa varsin positiivinen asia. Yhtään kertaa se ei sylkenyt kapulaa kauempana ja jäänyt sitten mua tuijottamaan, tästä oli hyvä jatkaa
. Pariin kertaan treenattiin tuolla tavalla ja sitten jo uskaltauduin hieman kaavamaisuuteenki ja otin noudot ihan liikkeinä hyppyjen kera ja useaan kertaan. Ne meno mahtavasti. Nyt ei itten ollakaan treenattu noutoja vähään aikaan, jottei taas olla siinä passiivisuustilanteessa.

Lahjalle ei ole nyt näyttelyitä tiedossa, tyttö on tauolla aikuistukseakseen ulkoisesti, nuortenluokassa ei enää pelkillä lihaksilla valitettavasti pärjää, tarvii saada nuo kylkiluut pois näkyvistä. Nyt sille on kyllä ruoka jostain syystä maistunut, Laitoin jo aamulla Päivillekin viestiä, että Lahja mahtaa olla sairas kun se syö liian hyvin ;)

Viime viikolla oltiin Lahjan kanssa keskiviikosta sunnuntaihin Päivin koiria hoitamassa. Lahja ilmeisesti tekee juoksua, koska paneskeli veljeään minkä kerkes ja merkkaili, myös sisälle...Kyllähän siinä oli neljässä koirassa tekemistä, mutta kaikki meni varsin loistavasti. Kassu ja Lahja leikkivät kovasti keskenään sisällä ja ulkona, voi että niillä oli hauskaa. Laitan kuvia kunhan saan aikaiseksi...