Pistetäänkö kesän piikkiin, että on blogi ja sivut jääny päivittämättä :) ?

Tiistai-iltana käytiin treenaamassa pitkästä aikaa ruutua Mian ja koirien kanssa. Ruutuun laitettiin tällä kertaa 6 esinettä, joista Pessillä haetutin 4.  Kun otin Pessin autosta, näytti ettei ruudusta tule mitään, Pessillä selvä liibalaaba-päivä "eipä vois vähempää kiinnostaa". No, alkuasenteesta huolimatta mentiin ruudun laidalle ja lähetin Pessin. Hämmästys oli melkoinen, ku rakkiloinen säntäsi matkaan himmuista kyytiä suoraan ekassa takakulmassa olevalle esineelle. Miakin sanoi vieressä "oho", kun Pessi lähti, on nimittäin melkoisen harvinaista nähdä Pessi tekevän ruudussa oikeasti vauhdilla töitä...tosin painonpudotus on varmasti "osasyyllinen" energiseen työskentelyyn. Toisella lähetyksellä se oli jo ryntäämässä myös takalaitaan, mutta sai hajun keskivaiheilla olevasta esineestä, löysi ja toi sen (oli muuten tosi pieni esine, happy :) ). Kolmas lähetys meni ketuilleen, kun Pessi sai hajun jostain täysin ulkopuolisesta jutusta ja painui muutaman metrin päähän haistelemaan maata. Otin Pessin takaisin ja lähetin uudestaan, nyt se lähti tallustamaan verkkaisesti eteenpäin bongasi keskivaiheilta näppylähanskan ja palautti mulle. Koska 3. lähetys oli niin takkuinen päädyin haetuttamaan vielä sen neljännenkin. On jännä huomata, kuinka Pessi viretilan laskiessa pistää kuonon maahan ja jäljestää esineelle... Nytkin se siis jäljesti ruudun oikeaa reunaa pitkin takakulmaan, josta sitten sai hajun aika lähellä olevasta esineestä ja toi sen vauhdikkaasti takaisin.

Päivän paras suoritus taisi olla Mian Dixiellä, joka karkasi autosta Mian ottaessa Wandaa ulos, juoksi ruutuun ja haki esineen ja toimitti Mialle...on se uskomaton typykkä ja ruutu siis hyvällä mallilla, tiesi täysin mitä on tullut tekemään.

Keskiviikkoaamuna käytiin Huuhkajapuistossa tottistreeneissä. Otin Pessillä paikallaolon sillä aikaa, kun Mia treenas Dixietä ja sen jälkeen pikkupätkä seuraamista ja noudot. Tasamaanouto ihan ok, hyppynouto (esteen korkeus 90 cm) eka kerralla mennessä hyppy ja takaisin tullessa kierto, mun moka kun en vahvistanu hyppyä millään lailla.  Toisella kerralla mennessä taas hieno hyppy, takaisin tullessa kävin taputtamassa estettä ja Pessi muisti hypätä silloinkin...kyllä se siitä. A-esteellä Pessi kiipesi loistavasti molempiin suuntaan, eikä tarvinnu takaisin tullessa kuin pienen taputusmuistutuksen....Jospa se pikkuhiljaa tajuaisi 6-vuotiaalla päällään, ettei homman nimi suinkaan ole "kuinka kierrän esteet". Lahjalle tein kanssa pienoiset tottistreenit, näppylähanskahyrrässä otettiin istumista...;)

Lahja kävi viime lauantaina 7.6. Kemissä ryhmänäytelmissä tuloksella EH2. Arvostelu on vielä Päivillä, joten laitan sen sivuille kunhan sen saan. Lahjan Kassu veli toi potin kotiin ollen ROP ja saaden toisen sertinsä. Nyt on sisaruksilla molemmilla 2 sertiä, vau! Lahjaa ei ollut esiintyminen kehässä kiinnostanut pätkän vertaa, vaan se oli jälestänyt kehässä koko ajan, on vissiin ottanut Pessistä mallia ja ymmrätäny että nurmikolla kuljetaan pää maassa.

Toukokuun lopulla laitettiin Lahjalle 1-vuotis rokotukset Rabiesta lukuunottamatta, koska sehän laitettiin jo helmikuun lopulla vasta-ainetestin jälkeen.

Niin ja Lahja tosiaan täytti 17.5. 1-vuotta, juhlia ei kummemmin järjestetty, koska Lahja oli hoidossa ja me Pessin kanssa FWRC:n leirillä Kalajoella.