Voi hitsiläinen mikä reissu Rovaniemelle. Enpä ole ikinä näyttelyssä moisessa vesisateessa ollut, mutta säästä ja tuomarinmuutoksesta huolimatta  reissu kannatti tehdä.

Matkassa mukana Team Pennybrook (eli Päivi ja Kassu) . Aamulla lähdettiin n. 7.45 Oulusta kohti Rovaniemeä, matkalla katselimme tummia pilviä ja välillä pirskottelevaa vettä huolestuneena, kumpikaan ei ollut muistanut pakata sade- tai vaihtovaatteita mukaan. Perillä saimme häkit hyvin kehän läheisyyteen ja koirat menivät mielellään niihin nukkumaan. Osaavat onneksi rauhoittua näyttelypaikalla, olis kamalaa olla stressaavan koiran kanssa ylipäänsä missään.

Parin tunnin odottelun jälkeen päästiin ranskiskehä aloittamaan. Kassun kanssa junnu-uroksissa oli lisäksi 2 muuta koiraa. Tuomari ihastui Kassuun ja antoi sille ERIn ja laittoi vielä voittamaan luokkansa. Paras Uros kehässä kilpaili Kassun lisäksi venäläinen pied-värinen avoimenluokan uros, sekä junnuluokassa toiseksi tullut hyvin tumma brindlepoika. Kassusta tuli Paras uros 1, pied oli pu2 ja tumma junioripoika pu3. Näin Kassu sai kolmannen sertinsä, cacibiin ikä ei vielä valitettavasti riitä.

Tämän jälkeen vaihdettiin Päivin kanssa lennosta koiria, olin jo hakenut Lahjan kehän laidalle odottamaan, jotta kehä pääsisi jatkumaan mahdollisimman nopeasti. Lahja, joka oli ainoa junioriluokan koira, sai erinomaisen ja täten voitti luokkansa.  Paras narttu kehässä oli Lahjan lisäksi Fawn-tyttö avoimesta luokasta. Kuinkas ollakaan Lahjasta leivottiin paras narttu, sekin sai kolmannen sertinsä. Tässä vaiheessa meinas iskeä paniikki, kun tajusin, ettei Päivi tosiaan voi mennä kahden koiran kanssa yhtäaikaa kehään, minähän oon vannonu etten mene virallisissa näyttelyissä Lahjan kanssa kehään, mutta niin se vain oli pakko sinne pyyhkäistä. Tuomari ei kauaa asiaa miettinyt, vaan Kassusta  tehtiin Rotunsa paras ja Lahjasta VSP. Tässä vaiheessa satoi vettä jo kaatamalla. Roppi-kuvissa ilmeet ovat kaikilla varsin paljon puhuvat, omistajilla naamat virneeessä vesisateesta huolimatta ja koirat suorastaan kituvat kun vettä tulee niskaan :).

Kaatosateessa odoteltiin ryhmäkehiä, meinasi jo usko loppua ennen kuin ne alkoivat. Tyypillisesti ryhmätuomari ei edes vilkaissut ranskanbulldoggia ja me pääsimme starttaamaan kotimatkalla.  Ja kappasvain, heti kun päästiin autoon aurinko rupesi paistamaan ja paistoi koko matkan kotiin asti.

Ihan uskomatonta, että naperoilla on jo 3 sertiä kummallakin. Saapa nähdä miten käy muutaman viikon päästä Oulun näyttelyissä.

Sitten aikaan ennen näyttelyä...

Juhannus meni leppoisasti Vihannissa rentoutuen, tähän kuului erityisesti syömistä ja savusaunassa saunomista. Koirat sai tosi herkulliset raa'at luut, joita jyrsivätkin sitten koko illan mielissään. Jäätiin myös yöksi, mummolan puusohvalla tuli uni niin makeasti, Lahja veti unta palloon mun kainalossa ja Pessi patjalla lattialla. Juhannuspäivänä käytiin vielä ennen lähtöä perinteinen kävelylenkki Vihantijärven kierros, koirat kävivät välillä järvessä pulikoimassa itseään viilentäen. Huomasi, että Pessi oli syönyt luuta, kakkaa tuli ja tuli ja tuli...

Illalla lähdettiin Lahjan kanssa käymään Päivillä, pidettiin näyttelytreenit, sain käydä saunassa (kiitos, herkkua kerrostaloeläjälle) , syötiin ja höpötettiin. Siinäpä se ilta sitten vierähti hyvässä seurassa.

Puoleyön aikoihin saavuin kotiin, Pessi oli viettänyt muutaman tunnin omissa oloissaan. Jo alaovella haistelin, että ompas kumma tuoksu ja mitä lähemmäs omaa ovea pääsin sitä voimakkaammaksi se haju kävi. Olohuoneen lattialta löytyi kolmet ripulivellit, isot pissat ja lukuisia kakkaisia tassunjälkiä, jotka päättyivät mun sänkyyn. Pessin maha ei siis kestä tuoreluita kovinkaan hyvin. Ikinä aiemmin se ei ole sisälle tarpeitaan tehnyt, joten hätä on ollut suuri eikä missään nimessä tahallinen. Ennen lähtöä olin toki sen ulkona käyttänyt, mutta kyllähän sen tietää itsestäkin, että kun vatsatauti iskee niin vessaan on paras olla lyhyt matka. Arvatkaa naurattiko kun kahden aikaan yöllä, kun lattiat oli puhtaat ja lakanat sängystä vaihdettu, muistin, että Lahja olis pitäny pestä. Ei kun pesemään koiraa, onneks Lahja on nopea pestä ja päästiin nukkumaan. Yö sitten menikin levottomasti, n. tunnin välein käytiin Pessin kanssa pihalla ripuloimassa lisää.Kello 6 soikin sitten herätyskello, ja oli aika ruveta valmistautumaan näyttelyyn "hieman" tuppasi reissussa väsyttämään.