Eilen illalla tein Pessille hyvin lyhyen noutotreenin. Laitoin ruokakupin parin metrin päähän taakseni (kupissa neuta, joka on Pessin herkkua), otin Pessin eteeni ja laitoin kapulan suuhun, annoin Pessin pitää kapulaa jonkun aikaa ja kun Pessillä oli rauhallinen kapulanpito, irroitin ja palkkasin nakilla. Tämän jälkeen otin Pessin sivulle ja tein tavallisen tasamaanoudon. Pessi haki kapulan, tosin hieman laiskasti, joten otin noudon uudestaan. Nyt Pessi tuli kapulan kanssa jo innokkaammin ja toi sen oikeaoppisesti. Tästä vapautus ja ruoka.

Tänään töiden jälkeen ajelin Huuhkajapuistoon ja tehtiin taas noutotreeni. Vein ruokakupin kauemmas, koska tarkoitus oli palkata Pessi lopuksi eteenmenolla, lisäksi aluksi taistelin Pessin kanssa kapulasta, jotta sain sen otteen tiukemmaksi ja kapulan tärkeämmäksi. Pessi oli selkeästi innokkaampi ja tekikin jotain uskomatonta. Tasamaanouto  oli hyvä, tosin hieman hidas. Hyppynouto ja estenouto molemmat suorastaan loistavia.  Mun ei tarvinnut edes käyttää esteillä apuja ja lisäkäskyjä, joita normaalisti olen joutunut käyttämään. Hypyistä Pessi kerrankin oikein innostui, suorastaan kuumui, mikä on harvinaista meidän viilipytylle.  Lopuksi otettiin tietysti se eteenmeno, ja Pessihän juoksi suoraan ja lujaa ja vahingossa  melkein 10 metriä kupistaan ohi (en ymmärrä miten se ei nähnyt punaista kuppia joka oli noutokapulan päälle, eli ei edes ruohon seassa) niin käskytin sen maahan ja menihän se. Siitä vapautus ja löytyihän se kuppikin sieltä... :). Normaalisti en eteenmenossa treeneissä käske sitä maahan, vaan juoksutan vain kupille, mutta pitihän se kokeilla...Pitää vielä ennen koetta juoksuttaa se kupille niin on varmasti innokkampi.

Olen niin iloinen, että saatiin vihdoin noudot onnistumaan...toisaalta aika hämmentynyt, kun maanantaina Pessi syljeskeli kapulaa pitkin kenttää ja tänään sillä ei ollut noudoissa mitään ongelmaa. Olen varma, että kokeessa se keksii jotain kummallista...(Pessin motto "Meissä jokaisessa asuu pieni sika"). Olen kyllä varma, että mun asenne oli tän päivän treeneissä parempi ja sillä oli vaikutusta myös koiran työskentelyyn, tein treeneistä vähän erilaiset kuin normaalisti, jotenkin sitä sortuu usein puurtamaan huonolla palkalla, nyt taisteltiin kapulasta ja kehuin muutenkin koiraa paljon oikeasta työskentelystä.