Meitin aktiiviranskis Lahja Pöntinen kävi taas juoksemassa kilpaa. VGU eli Virpiniemen Greyhoundurheilijat ry järjesti nyt jo viidennen kerran perinteisen kaikkien rotujen kiihdytyskisan. Kisassa on neljä luokkaa: Vinttikoirat alle 40 cm, vinttikoirat yli 40 cm, muut rodut alle 40 cm ja muut rodut yli 40 cm. Lahja kisasi tuossa muun rotuisten pikkukoirien luokassa.

Viime vuonna kävimme toisen paikallisen vinttikoirayhdistyksen OSVKH:n Möllimaastoissa jo tutustumassa maavieheen perässä juoksuun, joten tämä oli Lahjalle entuudestaan tuttua puuhaa. Kun Möllimaastoissa arvosteluperusteena on tekniikka ja tyyli, niin kiihdytyskisassa mitattiin pelkästään juoksuaikaa. Rata oli pituudeltaan n. 100 m ja koirat juoksivat radalla yksitellen. Juoksusää oli ranskikselle ihan hyvä, välillä sateli vettä ja tuuli melko kylmästikin, välillä paistoi aurinko täydeltä taivaalta.

Lahjan luokka juoksi ensimmäisenä ja sen kisanumero oli 4/11, joten kauaa meidän ei onneksi tarvinnut odotella. Odotusajan Lahja kulutti radan reunalla seuraten erittäin kiinnostuneena kilpakumppaneidensa juoksuja ja erityisesti hiimaillen sen vieheen perään saalisviettinen yksilö kun on ;). Jännitys kipristeli mun mahassa, kun meidät vihdoin kuulutettiin radalle. Sovittiin lähettäjän kanssa, että hän hieman härnää Lahjaa ensin vieheellä ja kun ollaan valmiita päästetään koira matkaan. Lahja pinkaisi hirvittävällä vauhdilla vieheen perään ja selvästi nautti saadessaan juosta. Lähettäjämieskin tuumasi, ettei Lahjalla ole asiassa mitään ongelmia, tiesi täysin mitä pitää tehdä! Ajaksi tuli 9.30 s eli melkoista vauhtia se kyllä pinkoi.



Lahja vauhdissa (kuva: VGU/Satu Huczkowski)

Maalialueella Lahja päätti ottaa shown haltuunsa ja juosta koko ilmoittautumismaksun (5 €) edestä. Sen sijaan, että olisi antanut minulle taii kenellekkään muulle kiinni, se lähti painelemaan hirvittävää kyytiä takaisin lähtölinjalle ja sieltä uudestaan takaisin maaliin, kiitokinkku oli oikeen vauhdissaan :D. Maalilinjalla meitä oli useampi ihminen ottamassa Lahjaa kiinni, mutta se päättikin jatkaa showtaan ja kiihdytteli karkuun minkä kintuistaa pääsi. Sitä ei enää kiinnostanut nakinpalat, siankorvat eikä edes vieras kiinanharjakoira, joka sen houkutukseksi paikalle tuotiin. Jonkun aikaa kurvailtuaan Lahjalla tuli hiki ja se otti suunnan kohti radan keskellä olevaa lampea polskauttaen sinne rantavesiin lillumaan, josta sain sen napattua kiinni ja kisa pääsi taas jatkumaan. Tuo koira tosiaan osaa ottaa yleisön haltuunsa nuijalol!



Lahja lällättää vieheellä (kuva: VGU/Satu Huczkowski)

Luokan voitti aprikoosi keskikokoinen villakoira, toiseksi tuli kääpiöpinseri ja kolmanneksi staffi. Ajat kärkikolmikolla oli 8 sekunnin molemmin puolin. Lahjan aika ei valitettavasti palkintopallille asti riittänyt vaan Lahjan sijoitus oli 8/11.

Ranskanbulldoggi juoksijana herätti paljon huomiota ja ihmiset tulivat Lahjaa rapsuttelemaan ja porisuttamaan. Ihmisrakkaana Lahja tietysti nautti saamastaan huomiosta kovasti ja teki samalla "ranskis-peeärrää" hyvällä käytöksellään.

Kisa oli hyvin järjestetty ja paikalla oli erinomaisen hyvä tunnelma. Ensi vuonna osallistutaan taatusti uudestaan Very Happy (tosin sitten taidan varalta laittaa pitkän narun sen perään roikkumaan kiinniottamisen varmistamiseksi Wink )


Ja KymppiUutisten loppukevennystä katsellessa selvisi, että paikalla oli myös MTV3:n kuvaaja. Meitin Lahja Pöntinen oli päässy loppukevennykseen Cool Uutiset katseltavissa täältä (linkki Kymmenen uutiset 23.5.).